HTM i Preetz

Sidste år var jeg i Preetz i Tyskland for at dømme ved en HTM konkurrence arrangeret af Jobs for dogs v/ Katharina Henf. Sidste år var jeg afsted kun for at dømme, men da invitationen kom igen i år og Emmy også var inviteret, blev det arrangeret at vi også selv kunne stille op.

1

Lørdag morgen klokken ret tidligt satte vi kursen mod Rødby. Sejlturen til Puttgarden blev brugt på at spise vores medbragte morgenmad og masser af kaffe.

2

Vores første stop var ved Das Futterhaus. Det var en slem skuffelse…. sidst jeg var i en futterhaus, var der mega meget og jeg gik shop amok, denne gang var der intet og der var heller ikke specielt billigt, så det blev ikke til nogen vild shopping.

4

Vi var fremme i Preetz ved middagstid, hvor vi fik sat vores lille lejr op, fik kigget lidt rally-dogdance, fik luftet hundene og regntøjet…. Heldigvis blev vejret væsentligt bedre om eftermiddagen.

3

Lørdag eftermiddag startede de uofficielle klasser. I Tyskland giver man ikke point i de uofficielle klasser, men deltageren får en mundtlig feedback efter programmet samt en dommerseddel med kommentarerne. Det er lidt tidskrævende at gøre det på denne måde, men dejligt for deltageren.

5

Det er den største konkurrence Katharine har afholdt med over 150 starter fordelt over weekenden. Alligevel  var der virkelig flotte præmier og rosetter til alle. Til dem der var placeret i top 3 var der yderligere et gavebord at vælge fra samt 12 kg foder.

Efter præmieoverrækkelsen fik vi luftet hunde og trænet lidt i ringen med dem alle. Ex-it var ikke tilmeldt konkurrencen, men var med som supporter og blev også trænet i de samme forstyrrelser.  Vi sluttede aftenen af med fællesspisning i det gode vejr.

16

Vi tjekkede ind på hotellet ved 21.30 tiden lørdag aften. Hundene fandt sig hurtigt til rette 😉 Der er ret stille om natten herhjemme, så Ex-it skulle lige vænne sig til at hun ikke behøvede at reagerer på alle lyde som man kunne høre på hotellet….

6

Tidligt op søndag morgen hvor vi havde aftalt at gå tur sammen med Hazyland drengene. Vi var vågne og klar så vi gik ned i god tid, begge hunde stopper og kigger op og det gør jeg selvfølgelig også og hvad ser jeg…. vi er afsløret 🙂 Lille Gollum holdte øje med os fra vinduet ❤

Konkurrencen startede klokken 9 og jeg skulle dømme de første klasser. Der er 2 rigtig store forskelle i forhold til i Danmark. I Tyskland har de 18 heelwork positioner, i DK har vi 10. I Freestyle må de have alt det heelwork med de vil i DK er det kun max 25% i et freestyle program der må være heelwork. Deres bedømmer system er også meget anderledes, i DK har vi 3 kategorier og max 10 point i hver. I Tyskland er der 8 kategorier med max 25 point i hvert. Jeg syntes det er sjovt, interessant og udfordrende at dømme efter andre regler -og ikke mindst se andre og anderledes programmer.

7

Jazz & Hero nyder konkurrencen ❤

Mens jeg sad bag ved dommerbordet, havde Emmy travlt med at stille op med sine drengene og sørge for at alle hundene havde en god dag.

Da jeg var færdig med at dømme var det min tur til at tage mig af hundene og stille op med Jazz. Vi stillede selvfølgelig op med vores HTM 3 program til Bicycle. Jazz gjorde det mega godt og slutningen som vi har ændret og arbejdet en del med virkede 😀 så jeg var super super glad da jeg kom ud af ringen med hende.

Sidst på eftermiddagen, da de sidste uofficielle klasser var i gang fik vi pakket alle voers ting. Dette skulle gøres med omhu for med 5 hunde, rekvisitter og bagage i Berlingoen er der ikke uanet af plads, men det lykkedes 🙂

8

Til præmieoverrækkelsen viste det sig at alle vores hunde havde været mega dygtige og placeret sig som nr. 2 i hver deres klasse. Jazz og Hero blev begge nr. 2 efter en mega sej lille mini aussie -jeg har været imponeret af den hele weekenden og er det stadig 🙂

Hmmmm det betød så også at vi skulle have plads til en masse præmier og 3 sække foder i bilen…. det var en udfordring men vi løste den…. men der kunne heller ikke presses så meget som en cola ekstra ind 😉

Næste udfordring var at vi ikke kunne nå den bookede færge, men vi er før kommet før tiden og der er det ikke noget problem at komme med, så måske var der en eller anden margen…. vi kørte i hvert fald direkte til færgen, men desværre…. man kan godt komme 2 timer før tiden men ikke for sent uden at købe ny billet. Nå, men vi kom da hjem.

Tak Emmy og drengene for – endnu – en super hyggelig weekend og Jobs for Dogs for invitationen og en super hyggelig konkurrence.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ex-it, HTM, hunde, Jazz, Stævner 2017. Bogmærk permalinket.

Et svar til HTM i Preetz

  1. Tak for en super skøn weekend. Det var så hyggeligt og sjovt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s